lunes, 25 de julio de 2016

La intimitat

La intimitat: Wittgenstein va dir que era una sort tenir-se a si mateix i poder refugiar-s'hi. Però aquesta experiència de la intimitat i la soledat ha esdevingut cada cop més difícil en un món hiperconnectat on deixem rastres de la nostra identitat fins i tot en les accions més banals. Amb la participació dels filòsofs Fréderic Gros, Fina Birulés i Gregorio Luri, l'assagista Victoria Cirlot i el farmacòleg Joan-Ramon Laporte
"Saber conviure amb amb el silenci és impossible sentir la propia veu"

lunes, 18 de julio de 2016

El temps

El temps: Sant Agustí va dir que sabia què era el temps si no havia d'explicar-ho. Hi ha el temps íntim de la història personal i el temps de la història col·lectiva; el temps com una amenaça i els èxtasis del temps detingut, que s'assembla a l'eternitat. Sense oblidar la música i el cinema, arts fets de temps. Amb la participació dels filòsofs Agnes Heller, Amador Vega i Fina Birulés, la crítica de cinema Mercè Coll i la violinista i escriptora Léonor de Récondo.
"El tiempo, es una enfermedad del alma"

lunes, 11 de julio de 2016

La identitat

La identitat: Amb la participació de Fina Birulés, professora de Filosofia a la Universitat de Barcelona; Sami Naïr, politòleg i filòsof, professor de Ciències Polítiques a la Universitat París-VIII; Juan Marsé, escriptor; Xavier Rubert de Ventós, catedràtic d'Estètica a la Facultat d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya i escriptor, i Jean-Claude Carrière, escriptor i guionista.

lunes, 4 de julio de 2016

La por

La por: La por és una emoció arrelada al cos que condiciona els nostres pensaments i les nostres accions. Com a individus i com a col·lectivitat. Hi ha pors que han canviat al llarg del temps i pors immutables que constitueixen la condició humana. ¿Què es pot fer amb les pors? ¿Com pensar-les? Amb la participació de les filòsofes Agnes Heller i Julia Manzano, el poeta i assagista Antoni Marí i l'antropòleg i narrador Adrià Pujol Cruells.