domingo, 6 de marzo de 2016

Drogues, es controlen?

Drogues, es controlen?

Jo també em considero part de la gent normal i he de dir que, mai m'havia imaginat que acabaría dïent que, a la meva vida, vaig haver de donar una part d'aquesta a una persona depenent a les drogues. 
No sé si dir que, vaig tenir la sort o la desgràcie de compartir sostre, amb una persona que semblava normal, pero que en el fons, patia de signes psicopàtics en comptes de psicòtics com conseqüència del consum de drogues diverses. 

Va ser aquesta realitat, la que em va embolicar de mala manera cap a experiències emocionals i socials doloroses, que mai hauria desitjat per mí.

És quan es van mesurar el valors arrelats des de la meva infantesa per sobreviure i sostenir-me amb èxit davant la dependència mès inconscient que existeix, i ho és, la dependència al dolor emocional.
Enfermar-se amb un malalt psicològic, drogodependent si l'estat emocional del acompanyant és feble, és molt fàcil.
Van ser amics i persones que m'estime-van, les que em van sostenir i en van acompanyar emocionalmente per a sortir-me d'aquesta lluita per la veritat, la llibertat i la dignitat del ésser humà, i aixì assabentar-me dels riscos, que aquesta esperiència suposava.
Valoro com positiu d'aquesta experiència, el fet de comprobar que hi ha persones que volen sortir-se'n, que fan l'esforç, però que n'hi alguna cosa més, que es diu, "dependència" que fa gairebè impossible la veritable desintoxicació .
El valorar positivament aquesta lluita, fora de l'ull clìnic, és perillòs.
Penso que, mitjançant aquest reportatge, es pot sensibilizar als espectadors en primer lloc, en la prevenció del consum de drogues i en segòn lloc, respecte al maltractament que poden patir persones vinculades als consumidors que no volen o poden deixar el consum.
Una altre vegada, és d'agraïr la sensibilitat i tractament del tema i dels testimonis que permeten assabentar-se de realitats necesarias de donar a conèixar.
Isabel

Clicar sobre el enlace que lleva a interesante reportaje sobre testimonios de personas que han consumido drogas. 
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/la-gent-normal/drogues-es-controlen/video/5582671/

No hay comentarios: